Nápoly tengerpart

Bár Nápoly tengerparti város, alapvetően nem számít üdülőhelynek. Ugyanakkor számos olyan hely van városszerte, amely kiváló egy pihentető nap eltöltésére és csobbanásra. Az olaszok kedvenc nyaralóhelye Ischia és Procida szigete, amely kompokkal, és szárnyashajókkal könnyen megközelíthetők a központi helyen található Molo Beverellótól.

nápoly tengerpart

Legjobb strandok Nápoly közelében

Mappatella strand

A Mapatella egy nyilvános strand, La Rotonda Diaz néven is ismert, népszerű a helyiek körében. Nápoly tengerparti sétányon (Lungomare) található legközpontibb fekvésű strand, és a közelében van az Acquario di Napoli. Mivel a kikötőhöz viszonylag közel fekszik, így a tengervíz nem olyan tiszta, mint esetleg más helyeken, ennek ellenére kiváló egy hűsítő csobbanásra, és a kellemes időtöltésre a melegben.

mappatella beach nápoly

Posillipo – Bagno Elena

Posillipo már az ókori gazdag rómaiak idején is népszerű nyaralóhely volt, ma is Nápoly egyik legfestőibb kerülete. A kristálytiszta víz és a tengerfenék gazdagsága vonzó a búvárkodni és szrnorkelezni vágyók körében. Az ingyenes strandok közül elsősorban a Gaiola népszerű, amely az egyik legkedveltebb strand a Nápolyi-öbölben, ezért nyáron igen zsúfolt lehet. A strand zuhanyzókkal és WC-vel is rendelkezik. Posillipo strandjai a városközponttól busszal, vagy elővárosi vonattal érhetők el.

Posillipo Bagno Elena

Ischia – Spiaggia della Chiaia

Ischia a nápolyi szigetcsoport legnagyobb és egyben legfelkapottabb szigete, strandjai a vakációzó olaszok körében igen népszerűek. Minden pontján remek strandok találhatók, egyik legjobb választás a Spiaggia della Chiaia, amely egy széles homokos strand, és a hullámtörőknek köszönhetően kiváló úszásra. Ischia nagy előnye, hogy Nápoly kikötőjéből (Molo Beverello) a gyakran induló kompokkal, szárnyashajókkal könnyen megközelíthető.

Ischia Spiaggia della Chiaia

Procida – Lingua

Nápolyhoz Procida szigete fekszik legközelebb, szintén ideális tengerparti nyaralásra, vagy csak egynapos strandolós kikapcsolódásra. A Marina Grande mellett található a Lingua, amely gyönyörű kék vízű strand, és ideális úszásra.

Procida Lingua a Marina Grande